La sfârșitul lunii mai, colega noastră, coordonatoarea de programe „Laolaltă”, Constanța Dohotaru, și co-fondatorul „Primăria Mea”, Oleg Tomșa, au reprezentat inițiativa „Moldova pentru Pace” la evenimentul “Rooftop Reception in Support of Ukrainian Refugees in Moldova”, organizat la Washington, SUA.

În cadrul evenimentului, alături de ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Viorel Ursu, de alți înalți demnitari, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și diasporei moldovenilor și ucrainenilor, colegii noștri au vorbit despre suportul oferit refugiaților în cadrul inițiativei de la începutul războiului și până în prezent, despre dificultățile care apar și despre toată experiența acumulată de la apariția inițiativei.

De asemenea, scopul evenimentului a fost colectarea donațiilor pentru refugiații din țara noastră. Banii colectați vor fi folosiți la procurarea produselor alimentare și de igienă, care le oferă zilnic Depozitul Moldova pentru Pace. Peste 6 mii de persoane sunt ajutate săptămânal de inițiativă, cu $50 putem ajuta o familie timp de o lună asigurând produse alimentare de bază.