Cotileț, evroremonturi și „pristroici”. Pisici și pisicărese. Gropi și glod. Alimentara și „Apa Pură”. Mașini parcate la nimereală. Verdeață și păsări cântătoare. Grădini de flori decorate cu cauciucuri. Covoare bătute. Scrâncioburi de ieri și de azi. Într-un cuvânt: „DVORUL”.
Fiecare dvor are povești de spus. Anul acesta, împreună cu participanții și participantele proiectului DVOR 2.0, am explorat curțile de bloc din Chișinău și le-am descoperit poveștile, uneori mai vesele, alteori mai triste. Ajunși la finalul proiectului, am decis să împărtășim cu voi aceste povești în formă vizuală, prin 15 fotografii realizate de Octavian Fedco. Sub ghidarea participanților, am surprins în fotografii „bijuteriile” din curțile lor de bloc, suveniruri ale unor vremuri demult apuse sau dimpotrivă, mărturii ale unor fenomene moderne urbane care au acaparat și micro-cosmosul dvorurilor. Fiecare fotografie ia pulsul vieții din curțile de bloc, o eternă simbioză între oameni, animale, natură și infrastructură.
Expoziția a debutat în prima zi a SCA2023 / Spații Culturale Alternative și va călători din DVOR în DVOR pe tot parcursul evenimentului. Fotografiile au fost expuse în curțile participanților, care au fost și gazdele expoziției.
După încheierea SCA2023, expoziția în continuare poate fi găsită la Centrul Comunitar 151 (Str. 31 august 1989, 151).
DVOR 2.0 este un proiect comunitar Laolaltă, în parteneriat cu Peace Winds.
Expoziția „Din DVOR în DVOR” a avut loc în cadrul programului de evenimente SCA2023 / Spații Culturale Alternative, organizat de Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova și Asociația Oberliht, cu suportul Fondului Noii Democrații (Danemarca), Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Primăriei Municipiului Chișinău și Fundației Culturale Europene.
Parteneri media – Platzforma, #diez, BangBang.md