Info Unit este responsabil de răspunsurile la cererile de ajutor primite online, de publicarea informațiilor actuale/oficiale și veridice despre ajutorul disponibil în Moldova, de monitorizarea și moderarea activității primului și celui mai mare grup de ajutor destinat refugiaților ucraineni în Moldova – Ajutor Ucraineni în Moldova.

Info Unit a fost creat în luna iulie a anului 2022 cu misiunea principală de a oferi răspunsuri rapide și corecte la întrebările persoanelor strămutate, folosind platformele de socializare.

InfoUnit monitorizează și interacționează cu comunitatea de refugiați și cea locală prin intermediul grupului de Facebook „Ajutor Ucraineni în Moldova”, care numără 99.300 de membri activi, dar și prin intermediul a peste 22 de platforme informaționale. Cu o echipă de 3 membri, la moment, unitatea noastră de informații se asigură că fiecare întrebare și preocupare sunt abordate în mod eficient.

Echipa infoUnit coloborează strâns cu actorii implicați în gestionarea crizei de refugiați din Moldova și raportăm informațiile relevante către autoritățile sau organizațiile vizate.

În plus, InfoUnit lucrează în colaborare cu echipele dopomoga.gov.md și dopomoha.md, contribuind la actualizări și recomandări pentru a asigura acoperirea completă a nevoilor refugiaților ucraineni.
Scopul InfoUnit este de a se asigura că refugiații ucraineni și populațiile afectate din Moldova au acces la informații corecte și în timp util despre drepturile, obligațiile, serviciile și oportunitățile lor.
InfoUnit a fost creat de către A.O „Laolaltă” pentru inițiativa „Moldova pentru Pace”, cu suportul cu sprijinul UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați.

Detalii de contact:

Email: infounit@laolalta.md
Facebook page: https://www.facebook.com/groups/dopomoha.md
Telegram: https://t.me/UAinMD
Website: https://dopomoha.md/